Insektsnät till företag och industri: Portar, dörrar, fönster och ventilation

Vi levererar skräddarsydda lösningar inom insektsnät för ventilation, fönster och portar till svenskt näringsliv, äldreboenden, offentliga institutioner, restauranger, livsmedelsproducenter och många fler.

Vi har lång erfarenhet av insektsnät för industri (se referenser), även under svåra förhållanden.

Alla ingångar ska säkras

Nätdörrar, nätfönster och nät framför takfönster är till exempel ett “måste” för ett stort antal livsmedelsföretag över hela landet för att uppfylla myndigheternas krav på hygien.

Hänsyn till de anställdas behov av frisk luft innebär också i många fall att det är nödvändigt att installera insektsnät framför fönster och dörrar för att få in frisk luft, utan att samtidigt släppa in insekter och fåglar.

"Vi kan hålla insekter utanför köket, samtidigt som vi kan ha dörren öppen när det är fint väder."

Peter, gastronomisk chef på Madklubben i Aarhus.

Se videon om varför insektsnätsdörrar från Insektsnät.se var den perfekta lösningen för den populära take-away-restaurangen i Aarhus.

Använd vår mångåriga erfarenhet

Insektsnät.se etablerades 1994 och importerar alla insektsnätsprodukter från USA och Nederländerna.

Aluminiumprofilerna importeras i fulla längder som sedan kapas till för den enskilda uppgiften och monteras i egen verkstad. Hela produktionen sker alltså utan dyra mellanhänder.

Vår huvudleverantör är The RITESCREEN Company från USA. Företaget etablerades 1948, och har med sin mångåriga erfarenhet och höga kvalitetsnivå, blivit världens största leverantör av insektsnät, vilket därmed också blir en garanti för en bra produkt.

Svenska Livsmedelsverkets Hygienguide

”Lokalernas planering, utformning, konstruktion, placering och storlek ska göra det möjligt att hålla god livsmedelshygien, vilket bland annat innebär skydd mot kontaminering och i synnerhet skadedjursbekämpning.” (Se kapitel I, punkt 2c i bilaga II till förordning (EG) nr 852/2004)

Insektsnät.se erbjuder skräddarsydda lösningar för bland annat livsmedelsföretag som ska uppfylla gällande krav.

Vad säger lagen?

”Företagaren ska ha rutiner för att se till att skadedjur inte tar sig in i lokalen. Dörrar och fönster ska vara täta. Portar och dörrar ska vara stängda när de inte används. Lagerportar ska vara stängda när inte varumottagning sker. Om dörrar eller fönster periodvis behöver hållas öppna av praktiska skäl ska företagaren när det är nödvändigt ha förfaranden för att undvika att skadedjur tar sig in. Det kan exempelvis vara att man sätter in insektsnät i öppna fönster.”

Se kapitel II, punkt 1d i bilaga II till förordning (EG) nr 852/2004.

livsmedelsverket.se

Vi lever på nöjda kunder!

Och lyckligtvis har vi i över 25 år haft många av dem inom ett stort antal olika branscher. Här är bara ett litet urval av några av de företag där vi har hjälpt till att säkra allt från elektronik och läkemedelsproduktion till mat och ovärderliga konstverk:

Företag:

Offentlige institutioner

Och många, många fler…

Lätt att rengöra och underhålla

Både nätdörrar och nätfönster blir så småningom dammiga och smutsiga, och rester av flugor och andra insekter blir kvar på nätet. Flugnätsramarna är därför utformade så att de enkelt kan tas ner och sättas upp igen på bara ett ögonblick, utan att använda verktyg! Alla våra produkter kan rengöras med allmänt kända rengöringsmedel, med en mjuk borste under dusch eller vattenslang.

Läs de fullständiga instruktionerna för rengöring och underhåll av flugnätet här.

Vill du ha råd kring hur ditt företag kan säkerställa ett behagligt inomhusklimat?

Vi finns tillgängliga som rådgivare i samband med nybyggnation, renovering eller säkrande av befintliga produktionsmiljöer. Ju tidigare du involverar oss, desto bättre resultat kan vi leverera.

Dra nytta av vår mer än 25 års erfarenhet genom att ringa eller skriva idag:

Kontaktformulär

+45 98 54 43 11

kontakt@insektsnat.se