Vilken lösning är bäst?

Det korta svaret är: Det beror på dina behov. Här får du våra bästa råd för att själv kunna välja rätt produkt.

Läs vidare här, där vi utifrån ett antal frågor hjälper dig hitta de bästa lösningarna till ditt hem.

Om du fastnar på vägen eller vill ha personlig rådgivning är du alltid välkommen att kontakta oss eller få besök av en montör.

Har du husdjur?

Får du nöja dig med att ha fönster och dörrar på glänt på grund av att du har en katt, hund, undulat, råtta eller ett annat husdjur som annars lätt kan hoppa ut? På Insektsnat.se är vi väl medvetna om problematiken som många husdjursägare upplever. Man får helt enkelt “nöja sig” med att endast kunna öppna fönster och dörrar på glänt, alternativet är att stänga in husdjuren i deras burar när sommarvärmen kommer.

Vårt extra starka Petnet låter dig släppa in frisk luft utan att du behöver oroa dig för att husdjuren ska hoppa ut. Nätet är klo-, näbb- och bitsäkert så oavsett om du har en katt, hund eller fågel kan ditt husdjur vistas fritt inomhus med vårt nät. 

Eftersom Petnet är starkare passar det inte i olika rullprodukter och lämpar sig därför endast i kombination med våra produkter med fast ram. Det vill säga, våra produkter som används för:

  • Sidohängda fönster (som öppnas utåt)
  • Topphängda fönster (med utåtvänd öppning)
  • Vridbara fönster (öppnas inåt)
  • Ytterdörrar (utomhusmontering)
  • Skjutdörrar (inomhusmontering)

För framför allt ytterdörrar rekommenderar vi ett galler som skyddar nätet från barn, hundar och annat.

Vill du ha mörkläggning?

För kontoret, vardagsrummet och sovrummet kan det vara skönt att både kunna stänga ute insekter och ljus – och samtidigt kunna ha fönstren på vid gavel om så önskas.

I detta fall rekommenderar vi vår DUO-plissé, en rullgardin med både insektsnät och mörkläggningsfunktion i ett.

DUO-plissé monteras med skenor, som våra andra rullgardiner, så att den sitter helt tätt och stänger ute både insekter och ljus. Detta gör också att den kan monteras i fönster med lutning och är därför en perfekt lösning för takfönster.

Dubbeldörrar eller -fönster?

skydedoer01
Skjutdörr med insektsnät

Har du dubbeldörrar/fönster som bara öppnas på en sida är en skjutdörr eller ett insektsnät för sidohängt fönster en bra lösning. Då kan du enkelt skjuta undan insektsnätet för att komma åt fönstret eller dörren.

Behöver du tillgång till båda dörrarna föreslår vi istället en dubbel skjutdörr. Då monteras ett insektsnät på båda sidor av en ram, som enkelt kan skjuts för eller bort när du ska in och ut.

Har du husdjur kommer du, som tidigare nämnt, att begränsas till skjutdörren som sitter i en ram då Petnet inte passar till rullnätet.

Job_0594 II
Dubbel rulldörr med insektsnät

Vill du ha en enkel lösning som kan döljas?

Om du inte har några speciella behov utan bara vill ha en praktisk lösning som ska användas under sommarmånaderna och inte ska vara i vägen resten av året, så är vårt enkla rullnät rätt lösning för dig.

Rullgardinen med sitt tunna och diskreta insektsnät ger mest möjligt ljusinsläpp och är lätt att hantera: Ett lätt tryck på rullgardinen så rullar den upp sig igen – se hur den fungerar i videon.

Har du särskilda önskemål eller behov?

På Insektsnat.se har vi många års erfarenhet av montering av speciallösningar inom insektsskydd, både för privat- och företagskunder.

Om du inte har hittat en lösning som passar dina behov, eller om du har frågor innan du beställer, är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst här: